Vlasnici nekretnina

Niskoenergetski objekti

Niskoenergetski objekat je bilo koja vrsta objekta koja koristi manje energije od konvencionalnih objekata. Prvi korak u održivom, niskoenergetskom objektu je integrisano planiranje. Ono uzima u obzir ceo životni ciklus objekta od samog početka.

Prava toplotna pumpa može pokriti široki opseg aplikacija u jednom sistemu, od grejanja i tople vode do hlađenja i zagrevanja bazena. Ovim se izbegava ulaganje i održavanje višestrukih sistema. Sa mnogo zemalja koje sada traže energetsku efikasnost kao standardni zahtev za novogradnju, biranje dugoročnih energetskih izvora nikada nije bilo važnije.

Toplotne pumpe takođe rade u skladu sa sadašnjim trendovima poput Termalno aktivnih sistema izgradnje (TABS). Ovi sistemi integrišu upravljanje unutrašnjom temperaturom u srce zgrade, maksimalno smanjujući potrebu za konvencionalnim tehnologijama.

Zamena i nadogradnja

Uštede koje toplotna pumpa može da obezbedi zavise od vrste objekta, njegove geografske lokacije i tipa postojećeg sistema grejanja.

Toplotne pumpe se mogu prilagoditi postojećim sistemima grejanja i čak kombinovati sa različitim vrstama dodatnih izvora energije, poput solarne energije ili gasa. To ih čini idealnim za renoviranja, gde se mogu instalirati u okviru delimične nadogradnje. U ovim slučajevima, toplotna pumpa zamenjuje postojeći sistem, koji se onda može ekonomično koristiti kao pomoćni izvor grejanja, po potrebi.

Primena u industrijskim procesima

Industrijski i komercijalni procesi stvaraju ogromne količine otpadne toplote koja se često uzaludno troši. Od hidrauličnih presa i teških mašina do sušača, kuvanja, skladištenja hrane – čak i životinjskog otpada na farmama ili vode sa česme koja se koristi za grejanje postrojenja za prečišćavanje vode – toplotne pumpe se mogu koristiti za rekuperaciju i ponovnu upotrebu otpadne toplote u mnogim primenama. Što je izvor topliji, to se veća ušteda može ostvariti.

Pobednički koncept - tri funkcije u jednom uređaju

Sve komercijalne toplotne pumpe sa izvorom toplote iz zemlje obezbeđuju više funkcija u jednom uređaju: grejanje, topla voda i hlađenje. Toplotne pumpe obezbeđuju grejanje za radijatore i sisteme podnog grejanja.

Thermia ima jedinstvenu metodu za proizvodnju tople vode koja je poznata kao „tehnologija toplog gasa“. Ona omogućava da se velike količine tople vode proizvode po veoma niskim cenama tokom dela godine kada se objekat greje. Naše toplotne pumpe takođe mogu da uravnoteže obezbeđivanje velikih količina toplote zimi i manje zahteve za toplom vodom leti. Nema potrebe za velikim rezervoarima tople vode i ne morate da imate veliki kotao ili dodatni sistem samo za proizvodnju tople vode.

Velike staklene površine u mnogim savremenim objektima su odlične tokom tamnijih meseci godine, ali zato dovode do pregrevanja leti. Pasivno hlađenje omogućava savršenu unutrašnju klimu tokom cele godine. Po potrebi, ono se može pojačati aktivnim hlađenjem pomoću kompresora toplotne pumpe. Pasivno i aktivno hlađenje su mnogo ekonomičniji od tradicionalnih sistema klimatizacije.

Fleksibilan energetski sistem

Thermia toplotne pumpe su dostupne u izlaznim snagama od 11 kW do 88 kW. Takođe je moguće da se „kaskadno povežu“ kako bi se postigao grejni kapacitet od 1.400 kW. Kaskadno povezane pumpe rade u nizu, u zavisnosti od trenutnih potreba energije. Ovo omogućava da se ne koristi više energije nego što je potrebno u bilo kom trenutku. Pored toga, opcija kaskadnog povezivanja vam omogućava da podelite svoje ulaganje u 2 ili 3 faze, ili da povećate kapacitet svog sistema grejanja sa razvojem vaših potreba.

Istovremeno grejanje i hlađenje

Istovremeno grejanje i hlađenje vam omogućava da dodatno smanjite operativne troškove. Da bi se to postiglo, više toplotnih pumpi se paralelno povezuju na tople i hladne bafer tankove. Toplotna pumpa zatim jednostavno greje ili hladi, u zavisnosti od potrebe objekta. Na primer, dok se hotelska konferencijska soba hladi, suvišna toplota se ponovo koristi za proizvodnju tople vode za bazen ili spa centar.

Petogodišnja garancija

Kvalitet naših garancija odražava visoke standarde našeg procesa proizvodnje. Thermia Mega je zaštićena garancijom za sve funkcionalne delove, omogućujući udobnost bez briga i bez neočekivanih troškova rezervnih delova. Ukoliko je potrebna garancijom pokrivena popravka, ovlašćeni distributer će blagovremeno odgovoriti i izvršiti popravke samo sa originalnim Thermia delovima.

Thermia Online

Sve Thermia toplotne pumpe mogu se opremiti sa Thermia Online, funkcijom koja omogućava daljinsku kontrolu i praćenje preko pametnog telefona ili računara. Naš mrežni sistem obezbeđuje instalaterima sveobuhvatne dijagnostičke podatke, a takođe im omogućuje i da blagovremeno odgovore na obaveštenja ili pristupe direktnom prikazu rada sistema. Mrežna kontrola i praćenje optimizuju energetsku efikasnost za vlasnike koji imaju više objekta na različitim lokacijama.

Kontakt

Ukoliko imate dodatnih pitanja molimo da nas kontaktirate

Pišite nam

We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message... more
We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message to our Data Protection Officer: info@thermia.com from the address that the agreement concerns. We inform you that you are not profiled. Your data will not be shared outside the European Economic Community or shared with multinational organizations. hide
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above... more
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above is Thermia AB based in Box 950 671 29 Arvika. Please send all your questions and doubts to our Data Protection Officer at info@thermia.com. Your data will be processed in order to reply to the question according to the provision that data processing is lawful if it is necessary to carry out an agreement or prior to entering it. If you agree to the above, your data will also be used to send marketing content. You can find full information about your personal data in our privacy policy. hide
* Obavezno polje

Thermia predstavnik u Srbiji

BRAVUS d.o.o.