Šta jedna toplotna pumpa može da učini za vas?

Grejanje

Lorem ipsum

 

Toplotna pumpa je jedno od najisplativijih rešenja za sve vaše potrebe grejanja u zatvorenom prostoru. Korišćenje uskladištene solarne energije je takođe ekološki prihvatljivo rešenje. Voda je najčešće sredstvo distribucije toplote u evropskim sistemima za grejanje. Takvi sistemi su najčešće zasnovani na radijatorima i vodenom podnom grejanju. Izlazna temperatura vode u sistemu za distribuciju toplote je obično 30-35°C za podno grejanje i 45-55°C za radijatore.

 

Bilo da je u pitanju novogradnja ili renoviranje, Thermia toplotne pumpe omogućavaju grejanje bez obzira na temperaturu koja je potrebna u sistemu za grejanje.

Proizvodnja tople vode

Lorem ipsum

Oko 20% potrošnje energije toplotne pumpe se koristi za proizvodnju tople vode. Od ključnog je značaja da se proizvede dovoljno tople vode za zadovoljavanje potreba vašeg doma, tako da je nabavka odgovarajućeg modela toplotne pumpe od ključnog značaja.  

 

S obzirom na to da potrošnja tople vode sve više raste, važno je da se rezervoar tople vode brzo dopunjava i dogreva kako bi se održao komfor. Topla voda se mora proizvoditi brzo tako da niko ne mora da čeka. Sve ovo uz najniže moguće operativne troškove.

Thermia je razvila tehnologije koje brzo proizvode ogromne količine tople vode, bez trošenja dodatne energije:  TWS – Stratifikacija i HGW – grejanje vode toplim gasom.

Takođe je važno da toplotna pumpa ima sistem koji maksimalno smanjuje rizik od formiranja bakterije legionela.

Hlađenje vaše kuće

Lorem ipsum

 

U ovom trenutku, sa svim toplotnim pumpama, osim vazdušnih toplotnih pumpi, moguće je rashladiti objekat pasivnim hlađenjem po veoma niskim cenama. Ovo je moguće jer pasivno hlađenje ne zahteva više energije od dve sijalice. 

Ukoliko pasivno hlađenje ne bude dovoljno, Thermia toplotne pumpe mogu da ostvare dodatno aktivno hlađenje pomoću kompresora.

Neka toplotna pumpa zagreje vaš bazen

Lorem ipsum

 

Ukoliko tražite energetski efikasan način da zagrejete svoj bazen, razmotrite upotrebu toplotne pumpe.

Kupili ste bazen iz razloga porodične zabave, vežbanja, zabavljanja ili možda iz terapeutskih razloga. Međutim, verovatno ste zaključili da je bez grejanja bazena često previše hladno da bi se u njemu uživalo, posebno tokom proleća i jeseni.

 

Grejanje vašeg bazena će vam omogućiti da u njemu uživate cele sezone, možda čak i tokom cele godine, ubrzavajući tako povraćaj prilično velike investicije u toplotnu pumpu.

Kontakt

Ukoliko imate dodatnih pitanja molimo da nas kontaktirate

Pišite nam

We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message... more
We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message to our Data Protection Officer: info@thermia.com from the address that the agreement concerns. We inform you that you are not profiled. Your data will not be shared outside the European Economic Community or shared with multinational organizations. hide
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above... more
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above is Thermia AB based in Box 950 671 29 Arvika. Please send all your questions and doubts to our Data Protection Officer at info@thermia.com. Your data will be processed in order to reply to the question according to the provision that data processing is lawful if it is necessary to carry out an agreement or prior to entering it. If you agree to the above, your data will also be used to send marketing content. You can find full information about your personal data in our privacy policy. hide
* Obavezno polje

Thermia predstavnik u Srbiji

BRAVUS d.o.o.