Arhitekte i inženjeri konsultanti

Sve na jednom mestu - radite pametnije sa kompanijom Thermia

Ukoliko tražite sveobuhvatno rešenje za ispunjenje vaših potreba za komercijalnim grejanjem, toplom vodom i hlađenjem, na pravom ste mestu. Thermia ima 50 godina iskustva u oblasti toplotnih pumpi i dugi niz studija slučaja i zadovoljnih korisnika. Ponosni smo na to što smo kompanija koja nudi ceo portfolio proizvoda za komercijalno tržište toplotnih pumpi.

Umesto fokusiranja na prodaju pojedinačnih toplotnih pumpi, cilj nam je da isporučimo potpuna energetska rešenja. Sa kompanijom Thermia, imate potpunu slobodu u načinu specifikacije vašeg sistema. Počev od vašeg odabira tehnologije i hardvera toplotne pumpe, radimo sa vama na dizajniranju integrisanog sistema koji će ispuniti sve vaše ciljeve, uključujući stavke poput  dodatne opreme, tankova za toplu vodu ili pomoćnih grejača. Pomažemo vam tokom celog procesa, od početnog dizajna i specifikacije sistema, do puštanja u rad i primopredaje.

Važnost dizajna

Najvažniji faktor kada je u pitanju instalacija toplotnih pumpi je dizajn sistema. Iako je mnogo efikasnija i ekološki naprednija, toplotna pumpa nije jednostavna kao naftni i gasni kotao i efikasnost mnogo više zavisi od dizajna sistema. Razlog za ovo je to što je efikasnost toplotne pumpe blisko povezana sa radnom temperaturom. Što je operativna temperatura u sistemu cevi, radijatora, podnog grejanja itd. niža, to je efikasnost veća. Da biste uspeli da upravljate svojim sistemom na najnižoj mogućoj temperaturi, svaki element sistema mora biti pažljivo dizajniran. Ovo čini faktore poput dimenzija cevi, strategije upravljanja, dizajna podnog, radijatorskog ili konvektorskog sistema izuzetno važnim.

Na osnovu pedesetogodišnjeg iskustva u kompaniji Thermia, razvili smo sopstveni softver za dimenzioniranje pod nazivom HPC 2.0 (Kalkulator toplotne pumpe). Na osnovu klimatskih zona, termalne inercije, količine neophodne toplote za zagrevanje i hlađenje, kao i metode distribucije toplote, HPC 2.0 nam omogućava da izaberemo najpogodniju toplotnu pumpu ili pumpe i tačno procenimo godišnje tekuće troškove sistema.

Dizajnirajte vaš sistem grejanja online

Učinite projektovanje lakšim i bržim pomoću našeg (“Thermia”) System Solution Generator.

Upotrebom našeg online alata System Solution Generator, veoma je lako da dizajnirate vaš sopstveni sistem grejanja sa Thermia toplotnom pumpom. Možete da izaberete samo grejanje, grejanje i sanitarnu toplu vodu ili da dodate grejanje bazena, hlađenje ili upravljanje mešnim ventilima. Takođe možete dodavati i dodatne tankove za toplu vodu i dodatne sisteme grejanja. Najbolje od svega, kada je vaše dizajniranje sistema gotovo, automatski dobijate tehnološku šemu i kompletnu listu komponenti sistema.

Online alat System Solution Generator ima dve glavne prednosti:

  1. brz i jednostavan dizajn sistema i
  2. tehnološka šema sistema automatski odobrena od kompanije Thermia.

Sa System Solution Generator, jednostavno se dizajnira sve, od porodičnih kuća, do velikih hotela i stambenih zgrada.

System Solution Generator – radite brže i pametnije, sada!

Sa kompanijom Thermia, svaka primena se može prilagoditi

Naša Thermia dodatna oprema vrhunskog kvaliteta, izuzetne izdržljivosti i funkcionalnosti su dizajnirani da podrže savršeno puštanje u rad i kreiraju prilagođeni sistem koji je posebno dizajniran za vaše potrebe. Pored toga, sva naša dodatna oprema je testirana i dokazana u realnim uslovima.

Od pojedinačnog dela dodatne opreme do potpuno integrisanog jedinstvenog sistema za grejanje i hlađenje, Thermia rešenja nude izuzetnu fleksibilnost. Ukoliko su vam potrebne veće količine tople vode ili bafer tankovi, nudimo razne vrste tankova koji su potpuno kompatibilni sa našom ponudom toplotnih pumpi. Svi oni su opsežno testirani u komercijalnim uslovima, u zahtevnoj klimi severne Evrope.

Obuka i dokumentacija

Cilj nam je da osiguramo da se naše pumpe instaliraju, puštaju u rad i održavaju u skladu sa najvišim standardima. Iz tog razloga nudimo vodeću industrijsku dokumentaciju i kurseve obuke za instalatere i inženjere konsultante da bismo pokazali kako se postižu najveći nivoi komfora i efikasnosti iz svakog Thermia sistema.

Iako toplotne pumpe rade na sličan način kao i frižider, instaliranje sistema geotermalne energije uključuje složenu tehnologiju i stručno znanje. U kompaniji Thermia, pripremili smo opsežnu tehničku dokumentaciju za podržavanje ovog procesa, od jasnih i jednostavnih vodiča za instalaciju do naprednih rešenja za sistem.

Nakon pravilnog određivanja dimenzija, pravilno puštanje u rad je drugi najvažniji korak u postizanju pouzdanog energetskog sistema bez problema, koji će efikasno funkcionisati mnogo godina.

Testovi termalnog odziva – izvor energije metar po metar

Pri dizajniranju podzemnog kolektora koji se koristi sa Thermia sistemima toplotnih pumpi sa izvorom toplote u zemlji, kritični faktor je termalna provodljivost tla. Testovi termalnog odziva se koriste za merenje termalne provodljivosti koja je specifična za svaku lokaciju, a takođe se koriste i za merenje termalnog otpora ugrađenih izmenjivača toplote u bušotini. Testovi termalnog odziva se danas često koriste za precizno definisanje izmenjivača toplote u više bušotina, gde poznavanje termalnih svojstava zemlje može pomoći u izbegavanju premalih izmenjivača, koji dovode do slabog učinka sistema, ili prevelike veličine izmenjivača, koja vodi ka nepotrebnim sistemskim troškovima.

Testovi termalnog odziva daju odgovor na pitanja kao što su: Koliko energije se može izvući iz jedne bušotine i, kao rezultat toga, koliko je bušotina neophodno za pokrivanje energetskih potreba datog objekta. Na ovaj način, rezultati termalnog odziva obezbeđuju tačnu sliku o broju bušotina, njihovoj dubini i veličini toplotne pumpe koja je potrebna.

Testovi termalnog odziva se mogu koristiti za dopunu HPC 2.0 proračuna za određene komercijalne projekte i nude ih sertifikovani Thermia partneri.

Ciljate na BREEAM ili LEED, kao i mi

BREEAM i LEED programi zelenih objekata su dva najvažnija sertifikata održivih zgrada u Evropi, koji pokrivaju više od 75% ukupnog tržišta sertifikata održivih objekata.

Mnogi objekti danas uglavnom imaju odvojene sisteme za grejanje, hlađenje i toplu vodu. Kao rezultat toga, velika količina energije se troši uzaludno. Thermia nudi mnogo efikasniju alternativu, koja može preuzeti do 70% energetske potrošnje objekta, obezbeđujući maksimalnu energetsku efikasnost, minimalne operativne troškove i smanjene CO2 emisije. Toplotne pumpe vam omogućavaju da vršite tri funkcije sa jednog uređaja, pomažući vam da postignete visok nivo sertifikacije. Jednim kontaktiranjem naših stručnjaka, postizanje ekoloških ciljeva objekta je mnogo jednostavnije i isplativije.

Petogodišnja garancija

Kvalitet naših garancija odražava visoke standarde naših proizvodnih procesa. Thermia Mega je zaštićena garancijom za sve funkcionalne delove, omogućujući komfor bez brige i bez neočekivanih troškova rezervnih delova. Ukoliko je potrebna garancijom pokrivena popravka, ovlašćeni distributer će blagovremeno odgovoriti i izvršiti popravke samo sa originalnim Thermia delovima.

Thermia Online

Sve Thermia toplotne pumpe mogu se opremiti sa Thermia Online funkcijom, koja omogućava daljinsku kontrolu i praćenje preko pametnog telefona ili računara. Naš mrežni sistem obezbeđuje instalaterima sveobuhvatne dijagnostičke podatke, a takođe im omogućava i da blagovremeno odgovore na obaveštenja ili pristupe direktnom prikazu rada sistema. Mrežna kontrola i praćenje optimizuju energetsku efikasnost vlasnicima nekretnina na različitim lokacijama.

Thermia Online aplikacija je dostupna i za Android i za iPhone platforme.

Kontakt

Ukoliko imate dodatnih pitanja molimo da nas kontaktirate

Pišite nam

We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message... more
We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message to our Data Protection Officer: info@thermia.com from the address that the agreement concerns. We inform you that you are not profiled. Your data will not be shared outside the European Economic Community or shared with multinational organizations. hide
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above... more
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above is Thermia AB based in Box 950 671 29 Arvika. Please send all your questions and doubts to our Data Protection Officer at info@thermia.com. Your data will be processed in order to reply to the question according to the provision that data processing is lawful if it is necessary to carry out an agreement or prior to entering it. If you agree to the above, your data will also be used to send marketing content. You can find full information about your personal data in our privacy policy. hide
* Obavezno polje

Thermia predstavnik u Srbiji

BRAVUS d.o.o.