Veliki objekti – Iskustva iz prakse

Veliki objekti

Kupci Thermia toplotnih pumpi pričaju svoja iskustva

 • Zgrada Willis realizovana je od strane kompanije Belcotec kao inovativni centar za njenu sopstvenu upotrebu. „Nazvali smo je u čast izumitelja klimatizacije, Vilisa Kerijera (Willis Carrier)“, objasnio je Jan Vangeel, generalni direktor kompanije Belcotec, i dodao: „Želeli smo nešto da poručimo pomoću naše sopstvene zgrade. Nivo energije iznosi 28, što je veoma niska vrednost za poslovne objekte.“

  Zgrada Willis – nulta emisija CO2

  Belcotec je kompanija za instalaciju sistema grejanja, ventilacije i klimatizacije (HVAC) koja je specijalizovana za izgradnju visokokvalitetnih instalacija, pružajući rešenja po narudžbini za grejanje, klimatizaciju i sanitarne instalacije za komercijalne potrebe. Clevr je instalaciona kompanija posvećena vlasnicima kuća i samostalnim graditeljima. Kompanije Belcotec i Clevr su kombinovale svoje prednosti kako bi napravile nešto jedinstveno. Način na koji su upotpunjavale jedna drugu i njihovu zajedničku ambiciju doveo je do projekta Willis. Ultra savremena zgrada koja inspiriše inovaciju i održivost.

  Zgrada Willis je više od poslovnog prostora: to je otvoreno područje sa različitim tipovima prostora za rad, kreirajući atmosferu koja inspiriše inovaciju. Multifunkcionalan, udoban, svetao i prilagodljiv su ključne reči koje opisuju njen dizajn.“ - Charlotte Ooms, arhitekta, Archiles Architecten

 • Aletschspa se greje dvema Thermia Mega toplotnim pumpama tipa zemlja-voda, koje pokreće inverter, grejnog kapaciteta od 14-59 kW. Podzemna voda sa temperaturom od oko 10°C je izvor energije za toplotnu pumpu. Grejni sistem pokriva podno grejanje, kao i grejanje bazena i plutajućeg bazena. Hlađenje (klimatizacija) se obezbeđuje pasivnim hlađenjem, što znači da energija za hlađenje prostorija potiče od podzemne vode.

  Koristi zelene tehnologije za spa centar

  Aletschspa je najnoviji deo hotela Alex i potpuno je posvećen prostorijama za spa i relaksaciju. Poseduje bazen od 80 m2 i nudi mnoge načine za opuštanje, od ergonomski oblikovanih vazdušnih ležaljki do vodene stanice „aqua rondo“ . Prostrani bazen ima dovoljno prostora za vodeni fitnes. Deca mogu da uživaju u prskanju u maloj fontani u odvojenom dečijem bazenu.

  Zahvaljujući savremenom i efikasnom sistemu geotermalne energije kompanije Thermia, nova Aletschspa može da pruža zadovoljstvo svojim gostima u vidu saznanja da vode računa o životnoj sredini i da štede novac.“ Milos Bill, generalni direktor, eta Group

 • Hotel i spa prostorije se greju pomoću Thermia toplotnih pumpi tipa zemlja-voda. 18 toplotnih pumpi Robust ukupnog kapaciteta od 715 kW obezbeđuju grejanje, hlađenje i toplu vodu za 24.000 m2 hotelskih soba, spa centar, kancelarije, prodavnice i apartmane.

  Savremena banja (spa) sa ekološkim grejnim sistemom

  24.000 m2 hotelskih soba, SPA centar, kancelarije, prodavnice i apartmani koje greju Thermia toplotne pumpe.

  Strömstad Spa je hotel koji predstavlja poslednju reč tehnologije sa 232 sobe i proširenim spa prostorijama. Same spa prostorije zauzimaju 2.000 m2 na dva sprata. To je jedina Decléor Flagship Spa u severnoj Evropi i nudi većinu spa tretmana i proizvoda.

  24.000 m2 hotelskih soba, SPA centar, kancelarije, prodavnice i apartmani koje greju Thermia toplotne pumpe.

 • Danas, potpuno obnovljen, ovaj klub nudi svojim lokalnim i međunarodnim članovima niz visokokvalitetnih usluga, od privatnih časova tenisa i bodibildinga do tople joge, treninga više sportova, bazena dužine 25 metara, teretane, prostorija za jogu, pilates, spining, boćanje, zid za penjanje, spa, površine za opuštanje, sobe za ulepšavanje, sobe za sastanke i restoran.

  Koristi od obnovljivog rešenja za klub Palma

  Sportski i teniski klub Palma, nekadašnji Mallorca Tennis, prvobitno je osnovan 1964. godine. Izgrađen je od strane čuvenog arhitekte, Francesc Mitjans, rođenog u Barseloni, koji je projektovao slavni fudbalski stadion Kamp Nou i druge značajne zgrade u Španiji.

  Zahvaljujući savremenom i efikasnom sistemu geotermalne energije kompanije Thermia, novi Sportski i teniski klub Palma može da pruža zadovoljstvo svojim gostima u vidu saznanja da vode računa o životnoj sredini i da štede novac“, rekao je Miguel Madero Wage, generalni direktor kompanije Girod Geotermia.

 • Deo filozofije Grupe je preuzimanje vodeće uloge u uvođenju inovativnih, ekoloških proizvoda i procesa. Imajući u vidu njenu svest o značaju uštede energije, Porcelanosa Grupa kontinuirano ulaže u unapređenje svojih postrojenja.

  Keramički proizvodi i geotermalna tehnologija

  Kompanija Butech je nastala 2001. godine kao deo Porcelanosa Grupe sa ciljem podržavanja rada svih profesionalaca iz sektora postavljanja keramičkih pločica. Ova kompanija nudi širok izbor materijala i građevinskih sistema koji pokrivaju potrebe vlasnika kuća, specijalista za ugradnju, graditelja i arhitekata.

  Inspirisana svojim ključnim ekološkim vrednostima, kompanija Butech je odlučila da koristi geotermalnu energiju za grejanje i hlađenje. Rezultati su impresivni: 75% uštede energije.“

 • Prethodni grejni sistem bio je zasnovan na tri bojlera na pelet, sa jednim dodatnim bojlerom na naftu kao rezervnim grejačem. Toplota se uglavnom distribuira po školi pomoću tradicionalnih radijatora i, u manjoj meri, preko podnog grejanja.

  Koristi toplotnih pumpi za osnovne škole

  Osnovna škola Edane se nalazi 15 km istočno od Arvike, u Vermlandskom okrugu u Švedskoj. Ova škola ima oko 100 dece, od predškolskog uzrasta do 6. razreda. Dvorište škole je prostrano i postoji površina pod šljunkom, koja se koristi za fudbal i druge igre. Zimi se to područje transformiše u klizalište. Škola Edane pripada opštini Arvika.

  Sada imamo pouzdan, inovativni sistem koji će trajati godinama i procenjujemo smanjenje potrošnje energije od oko 40 MWh godišnje“, dodao je Per-Inge Andersson, načelnik obrazovnih ustanova u Arviki.

 • Investitor je od početka planirao da koristi obnovljivu tehnologiju za grejanje i hlađenje zgrade. Stanovi su opremljeni podnim grejanjem i hlađenjem.

  Energetski efikasni stanovi u Italiji

  U Trentu, na severu Italije, izgrađen je novi kompleks od 68 stanova, delimično za iznajmljivanje, a delimično za prodaju. Zgrada se nalazi u Monte Capuccini, starom kamenolomu u gradu Trento.

  Zahvaljujući upotrebi geotermalne i solarne energije, Cappuccini stanovi će dugo predstavljati blistavi primer efikasnosti, uštede energije i ekološke održivosti.“

 • Ukupno stambeno područje sastoji se od 8.600 m2 stanova i 1.400 m2 drugih prostora, poput garaža, itd. Sve veći troškovi gradskog centralnog grejanja bili su glavni razlog zbog kog su stanari počeli da traže novo rešenje za grejanje.

  Thermia Mega renewable – razuman izbor

  HSB Fabriken (Hyresgästernas sparkasse- och byggnadsförening och fabriken) je stambeno udruženje u Arviki, gradu u Vermlandskom okrugu u Švedskoj. Ovo udruženje zastupa 11 zgrada izgrađenih sredinom 80-ih godina prošlog veka, u kojima stanuje oko 200 ljudi.

  Svi stanari sada uživaju u toploti i udobnosti tokom zime, dok je stambeno udruženje u stanju da uštedi do 65.000 evra tokom svake grejne sezone.“

Kontakt

Ukoliko imate dodatnih pitanja molimo da nas kontaktirate

Pišite nam

We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message... more
We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message to our Data Protection Officer: info@thermia.com from the address that the agreement concerns. We inform you that you are not profiled. Your data will not be shared outside the European Economic Community or shared with multinational organizations. hide
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above... more
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above is Thermia AB based in Box 950 671 29 Arvika. Please send all your questions and doubts to our Data Protection Officer at info@thermia.com. Your data will be processed in order to reply to the question according to the provision that data processing is lawful if it is necessary to carry out an agreement or prior to entering it. If you agree to the above, your data will also be used to send marketing content. You can find full information about your personal data in our privacy policy. hide
* Obavezno polje

Thermia predstavnik u Srbiji

BRAVUS d.o.o.