Vlasnici stanova/kuća – Iskustva iz prakse

Vlasnici stanova/kuća

Kupci Thermia toplotnih pumpi pričaju svoja iskustva

 • Nakon pažljivog razmatranja svih dostupnih opcija, ovaj vlasnik kuće se odlučio za Thermia. Sistem predložen od strane Atlas Trading bio je zasnovan na Thermia Diplomat Optimum G3 8kW toplotnoj pumpi tipa zemlja-voda, sa pasivnim rashladnim modulom, i ispunjavao je sve zahteve projekta.

  Učinak koji govori u svoje ime

  Investitor je gradio novu kuću i odlučio je da koristi obnovljivi izvor energije. Ta kuća ima prostor za život od 235 m² i nalazi se u gradu Domžale, u centralnoj Sloveniji, oko 15 minuta od Ljubljane i na istoj udaljenosti od Alpa. Ovaj vlasnik kuće bio je jako dobro informisan o različitim tipovima obnovljivih izvora energije, kao i o tome koliko njegov novi dom zahteva energije. U podrumu se nalazi spa sa saunom, spravama za fitnes i đakuzi, koji zahteva grejanje tokom cele godine.

  …na kraju smo uspeli da zadovoljimo vlasnika kuće i obezbedimo sve tražene funkcije. Štaviše, kada smo ponovo merili SPF nakon tri godine, rezultat je bio 4,17 – savršen rezultat.“ – Yasin Jodeh, tehnički direktor, Atlas Trading d.o.o.

 • Okolina zgrade i infrastruktura su isplanirani sa fokusom na zelenilo i prirodu. Sve kuće imaju dobru izolaciju, sa ugrađenim trostrukim staklom u plastičnim okvirima radi manjeg gubitka toplote. Sve kuće su opremljene toplotnim pumpama Thermia Diplomat ili Thermia Diplomat G3 sa izvorom toplote u zemlji i integrisanim rezervoarima za toplu vodu. Obnovljiva energija dolazi iz zemnog kolektora – horizontalne petlje zakopane oko 1,5 metara ispod površine. „Svi stanari će imati koristi od obnovljivog grejnog sistema“ – kaže Toomas Kibus, načelnik odeljenja za obnovljivu energiju i grejanje u kompaniji Airwave.

  Niskougljenično grejanje

  Uuesalu, stambeno područje se nalazi samo 8 km od centra grada Talina. Domaćinska blagodet, mir i prijateljski nastrojeni meštani samo su neke od ključnih reči koje dočaravaju atmosferu stambenog područja Uuesalu. Veoma je popularno među mladim osobama i porodicama sa decom, jer ima privatne kuće sa puno prostora, puno zelenila i dobro osmišljenu infrastrukturu.

  ...gledajući slike kuća – odmah su nas oborile s nogu! Zadivljeni smo ne samo arhitekturom i izborom materijala, već i geotermalnim grejanjem...“, kaže Stanislav Kalov, čija je porodica bila prvi klijent za projekat Uuesalu Kodu.

 • Potrošnja energije za potrebe grejanja smanjila se na 2.847 kWh, a toplota koja se dovodi do kuće iznosila je 9.373 kWh, tako da 70% dolazi iz vedra neba i predstavlja obnovljivu energiju. Sa prvobitnih 4.240 kg, emisije CO2 su se smanjile na 2.070 kg, što je ogromno umanjenje od 51% (2.170 kg CO2).

  Thermia Atec – izbor profesionalaca

  Günter Oldigs je konsultant koji je sertifikovan i ovlašćen od strane mnogih različitih nemačkih agencija i udruženja za energiju, uključujući BAFA, DENA, DEN e.V. i GIH-Nord e.V. On pruža savete vlasnicima kuća i graditeljima o uštedi energije, optimalnoj upotrebi energije, ekološkim prenosnicima energije i izboru odgovarajuće opreme i sistema, građevinskih materijala.

  Čvrste dokaze je teško zanemariti: stvaran učinak, meren iz dana u dan

Kontakt

Ukoliko imate dodatnih pitanja molimo da nas kontaktirate

Pišite nam

We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message... more
We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message to our Data Protection Officer: info@thermia.com from the address that the agreement concerns. We inform you that you are not profiled. Your data will not be shared outside the European Economic Community or shared with multinational organizations. hide
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above... more
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above is Thermia AB based in Box 950 671 29 Arvika. Please send all your questions and doubts to our Data Protection Officer at info@thermia.com. Your data will be processed in order to reply to the question according to the provision that data processing is lawful if it is necessary to carry out an agreement or prior to entering it. If you agree to the above, your data will also be used to send marketing content. You can find full information about your personal data in our privacy policy. hide
* Obavezno polje

Thermia predstavnik u Srbiji

BRAVUS d.o.o.