Thermia Mega

  • Geotermalna toplotna pumpa za napredne primene sa kapacitetom do 1400 kW
  • Smanjite potrošnju energije do 80%
  • Inverterska tehnologija precizno se prilagođava potrebama u realnom vremenu
  • Novi sistem upravljanja i novodizajnirani LCD ekran osetljiv na dodir
  • Kaskadna funkcija do 16 jedinica
  • Tehnologija vrućeg gasa za efikasnu proizvodnju tople vode
  • Jedno rešenje za grejanje, sanitarnu toplu vodu i hlađenje
  • Istovremeno grejanje i hlađenje
  • Thermia Online – kontrolišite toplotnu pumpu sa bilo koje lokacije
  • Spremna za sistem za upravljanje objektom (BMS) preko Modbus mreže
Thermia Mega

Energetska klasa kada je toplotna pumpa deo integrisanog sistema

A+++

Energetska klasa kada je toplotna pumpa zasebni generator toplote. Energetska klasa definisana u skladu sa Direktivom 811/2013 o eko-dizajnu.

A+++

Karakteristike

 • Superiorna efikasnost sa naprednim funkcijama

  Superiorna efikasnost sa naprednim funkcijama

  Thermia Mega komercijalna geotermalna pumpa sa inverterskom kontrolom je idealan izbor za sve vrste komercijalnih objekata sa naprednim sistemima grejanja i hlađenja i veoma strogim zahtevima u pogledu energetske efikasnosti i funkcionalnosti. To je čini savršenim rešenjem za velike komercijalne i javne objekte koji zahtevaju napredni sistem upravljanja i specifičnu primenu. Sa impresivnim godišnjim koeficijentom efikasnosti (SCOP) od 5,3 (Mega XL na B0/W35 u skladu sa EN14825, hladna klima), Thermia Mega vam omogućava da smanjite potrošnju energije do 80%.

 • Inverterska tehnologija

  Inverterska tehnologija

  Uz konstantno prilagođavanje snage toplotne pumpe trenutnim energetskim potrebama objekta, inverterska tehnologija omogućava da toplotna pumpa ispuni 100% vaših potreba. To sa druge strane znači da nema potrebe da korisnik plaća bilo kakvo dodatno grejanje. Inverteri mogu kombinovati veliku potražnju za grejanjem zimi i manju potražnju za toplom vodom leti, bez potrebe za velikim tankovima za toplu vodu. Pored toga, inverterska tehnologija je pogodnija za nižu jačinu struje u startu (soft start).

 • Grejni kapacitet i fleksibilnost

  Grejni kapacitet i fleksibilnost

  Thermia Mega je dostupna u izlaznim veličinama 10-33, 11-44 kW, 14-59 kW i 21-88 kW. Moguće je kaskadno povezati do šesnaest pumpi da bi se postigao kapacitet od 1400 kW. Kaskadno povezane pumpe pokreću se jedna za drugom u zavisnosti od energetskih potreba, obezbeđujući tako minimalnu potrošnju energije. Sa jedinstvenom funkcijom pod nazivom Energy Source Control, grejni kapacitet se prilagođava trenutno dostupnom izvoru energije (bušotine ili izlazni vazduh iz ventilacionog sistema). Instalacija pumpe Thermia Mega brzo se isplaćuje zahvaljujući velikim energetskim uštedama za grejanje i hlađenje. Uz veliku ponudu dodatne opreme, Mega takođe može da zagreje bazen i radi u kombinaciji sa solarnim panelima ili drugim izvorima toplote.

 • Pasivno i aktivno hlađenje – komfor tokom cele godine

  Pasivno i aktivno hlađenje – komfor tokom cele godine

  Velike staklene površine u mnogim savremenim objektima odlične su tokom tamnih zimskih meseci, ali zato dovode do pregrevanja leti. Pasivno hlađenje omogućava savršenu unutrašnju klimu tokom cele godine. Po potrebi, ono se može dodatno pojačati aktivnim hlađenjem pomoću kompresora toplotne pumpe. Pasivno i aktivno hlađenje su znatno ekonomičniji od tradicionalnih klimatskih sistema. Thermia Mega može da obezbedi efikasno hlađenje za vaš objekat tokom leta.

 • Izuzetna efikasnost sa istovremenim grejanjem i hlađenjem

  Izuzetna efikasnost sa istovremenim grejanjem i hlađenjem

  Istovremeno grejanje i hlađenje vam omogućava da dodatno smanjite operativne troškove. Da bi se to postiglo, toplotne pumpe se paralelno povezuju između toplih i hladnih bafer tankova. Topli tankovi povezuju se sa zonama za grejanje, a hladni tankovi sa zonama za hlađenje. Mega zatim jednostavno razmenjuje toplo za hladno, u zavisnosti od potreba objekta. Na primer, dok se hotelska konferencijska soba hladi, suvišna toplota koja je uklonjena se ponovo koristi za proizvodnju tople vode za bazen ili SPA centar.

 • Tehnologija vrućeg gasa za izuzetno efikasnu proizvodnju tople vode

  Tehnologija vrućeg gasa za izuzetno efikasnu proizvodnju tople vode

  Thermia je razvila jedinstveni metod sa prijavljenim patentom za proizvodnju tople vode. U isto vreme dok se voda zagreva za distribuciju kroz sistem grejanja objekta, topla voda se paralelno zagreva preko dodatnog izmenjivača toplote. To znači da tokom dela godine kada se objekat greje dobijate mnogo više tople vode po veoma niskoj ceni.

 • Novi pametni sistem upravljanja

  Novi pametni sistem upravljanja

  Kontroler upravlja kompletnim sistemom grejanja, hlađenja, proizvodnje tople sanitarne vode i grejanja bazena. Thermia toplotne pumpe rade sa potpunom preciznošću kako bi vam omogućile najbolju unutrašnju temperaturu sa najnižim mogućim troškvima. Naš kontroler je veoma lak za korišćenje.

  Nove funkcije:

  • Meni i algoritmi koje je razvila Thermia
  • Novi kolor ekran osetljiv na dodir
  • Intuitivan meni prilagođen korisniku sa ikonama i info-grafikonima
  • Kompletan pregled temperatura u kompresorskom sistemu
  • Vizualizacija radnog opsega („koverte“) kompresora
  • Toplotna kriva sa 7 tačaka podešavanja
  • Softversko ažuriranje „priključi i koristi“ (Plug-and-Play) preko USB ulaza
  • Spremna za sistem za upravljanje objektom (BMS) preko Modbus mreže
 • Thermia Online

  Thermia Online

  Mega pumpe fabrički su opremljene sa Thermia Online, funkcijom koja omogućava daljinsku kontrolu i praćenje preko pametnog telefona ili računara. Naš mrežni sistem pruža instalaterima sveobuhvatne dijagnostičke podatke i omogućava im da blagovremeno odgovore na obaveštenja ili pristupe direktnom prikazu rada sistema. Mrežna kontrola i praćenje optimizuju energetsku efikasnost vlasnicima objekata koji se nalaze na različitim lokacijama.

  Thermia Online aplikacija je dostupna i za Android i za iPhone.

 • Integracija - spremna za BMS

  Integracija - spremna za BMS

  Napredni upravljački sistem ove komercijalne toplotne pumpe konstantno prati sve funkcije, omogućavajući vam jednostavan pregled. Mega može komunicirati sa drugim kontrolnim sistemima (sistemima za upravljanje objektom) preko Modbus mreže. Takođe se može kontrolisati i pratiti preko sistema za upravljanje koji prikuplja informacije o alarmima, ventilaciji i drugim sistemima u istom objektu.

 • Suština skandinavskog dizajna i trajnosti

  Suština skandinavskog dizajna i trajnosti

  Thermia toplotne pumpe se projektuju, testiraju i proizvode u jednoj od najsurovijih klima u Evropi – u Švedskoj. Svi naši proizvodi se projektuju i izrađuju od evropskih komponenti vrhunskog kvaliteta, uz godinama usavršavano znanje kompanije Thermia. Ponosni smo što možemo navesti vodeću svetsku kompaniju Danfoss kao jednog od naših tehnoloških partnera.

  Thermia Mega je proizvedena je na osnovu 40 godina iskustva u razvoju i upotrebi toplotnih pumpi.

 • Kontroler sa ekranom osetljivim na dodir

  Kontroler sa ekranom osetljivim na dodir

  Novi kontroler u Mega toplotnoj pumpi ima LCD ekran osetljiv na dodir i ikonice prilagođene korisniku koje se lako mogu razumeti.

Neverovatno, ali istinito...

Neverovatno, ali istinito...

Toplotne pumpe mogu da obezbede grejanje, toplu vodu za domaćinstvo i hlađenje u jednom uređaju. Pored toga, Thermia toplotne pumpe mogu istovremeno da greju i hlade.

Toplotna pumpa prosto zamenjuje toplotu hladnoćom, u zavisnosti od potreba objekta. Na primer, dok se sala za sastanke u hotelu hladi, višak toplote se ponovo koristi za proizvodnju tople vode za bazen ili SPA centar.

Pogledajte i ovo

Ovo bi vas moglo zanimati

Kupci Thermia toplotnih pumpi pričaju svoja iskustva

 • Prethodni grejni sistem bio je zasnovan na tri bojlera na pelet, sa jednim dodatnim bojlerom na naftu kao rezervnim grejačem. Toplota se uglavnom distribuira po školi pomoću tradicionalnih radijatora i, u manjoj meri, preko podnog grejanja.

  Koristi toplotnih pumpi za osnovne škole

  Osnovna škola Edane se nalazi 15 km istočno od Arvike, u Vermlandskom okrugu u Švedskoj. Ova škola ima oko 100 dece, od predškolskog uzrasta do 6. razreda. Dvorište škole je prostrano i postoji površina pod šljunkom, koja se koristi za fudbal i druge igre. Zimi se to područje transformiše u klizalište. Škola Edane pripada opštini Arvika.

  Sada imamo pouzdan, inovativni sistem koji će trajati godinama i procenjujemo smanjenje potrošnje energije od oko 40 MWh godišnje“, dodao je Per-Inge Andersson, načelnik obrazovnih ustanova u Arviki.

 • Aletschspa se greje dvema Thermia Mega toplotnim pumpama tipa zemlja-voda, koje pokreće inverter, grejnog kapaciteta od 14-59 kW. Podzemna voda sa temperaturom od oko 10°C je izvor energije za toplotnu pumpu. Grejni sistem pokriva podno grejanje, kao i grejanje bazena i plutajućeg bazena. Hlađenje (klimatizacija) se obezbeđuje pasivnim hlađenjem, što znači da energija za hlađenje prostorija potiče od podzemne vode.

  Koristi zelene tehnologije za spa centar

  Aletschspa je najnoviji deo hotela Alex i potpuno je posvećen prostorijama za spa i relaksaciju. Poseduje bazen od 80 m2 i nudi mnoge načine za opuštanje, od ergonomski oblikovanih vazdušnih ležaljki do vodene stanice „aqua rondo“ . Prostrani bazen ima dovoljno prostora za vodeni fitnes. Deca mogu da uživaju u prskanju u maloj fontani u odvojenom dečijem bazenu.

  Zahvaljujući savremenom i efikasnom sistemu geotermalne energije kompanije Thermia, nova Aletschspa može da pruža zadovoljstvo svojim gostima u vidu saznanja da vode računa o životnoj sredini i da štede novac.“ Milos Bill, generalni direktor, eta Group

Kontakt

Ukoliko imate dodatnih pitanja molimo da nas kontaktirate

Pišite nam

We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message... more
We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message to our Data Protection Officer: info@thermia.com from the address that the agreement concerns. We inform you that you are not profiled. Your data will not be shared outside the European Economic Community or shared with multinational organizations. hide
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above... more
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above is Thermia AB based in Box 950 671 29 Arvika. Please send all your questions and doubts to our Data Protection Officer at info@thermia.com. Your data will be processed in order to reply to the question according to the provision that data processing is lawful if it is necessary to carry out an agreement or prior to entering it. If you agree to the above, your data will also be used to send marketing content. You can find full information about your personal data in our privacy policy. hide
* Obavezno polje

Thermia predstavnik u Srbiji

BRAVUS d.o.o.