Novi Thermia Calibra

Novi Thermia Calibra

Superiorna efikasnost, izvanredan komfor i ultra-nizak nivo buke znače da je ova jedinstvena geotermalna toplotna pumpa postavila nove standarde u svom segmentu, omogućujući rezanje računa za energiju i do 80%
 

Napredni sistem upravljanja i upotreba inverter tehnologije deo su tajne Thermia Calibra toplotne pumpe. Sa jednim od najvećih godišnjih koeficijenata efikasnosti (SCOP), ovaj inovativni uređaj specijalno je dizajniran za niskoenergetske kuće i za obezbeđivanje porodicama neprevaziđenih količina sanitarne tople vode uz dokazanu isplativost.

“Sa vrednošću SCOP do 5.8*, Thermia Calibra toplotna pumpa je vanredno razumna alternativa tradicionalnim sistemima grejanja niskoenergetskih kuća. Ovaj inovativni koncept će imati veliki odjek kod evropskih porodica koje traže pouzdanost i efikasnost sistema grejanja, uz minimalni uticaj na životnu sredinu. Kako nova toplotna pumpa može da izdvoji energiju i iz podzemne vode i iz zemlje, to je čini dvostrukim izvorom obnovljive energije”, rekao je Hans Wreifalt, direktor izvoza kompanije Thermia.  

Inverter tehnologija kod toplotnih pumpi daje izvanredne rezultate, kao što je Product Manager Petter Lykken objasnio: “Jedan od ključnih razloga njenih impresivnih performansi leži u moćnom kontroleru, koji koristi sve prednosti inverter tehnologije. Nova toplotna pumpa može da zadovolji sve zahteve čak i najzahtevnijih vlasnika kuća, a što se tiče proizvodnje tople sanitarne vode, ona čini klasu za sebe. Štaviše, novi mehanički dizajn čini Calibra najtišom toplotnom pumpom u svom segmentu. Tokom rada jačina zvuka može da ide čak i do nivoa od 28 dB, nivoa koji se može porediti sa šuštanjem lišća.”

Inverter tehnologija kontinualno prilagođava snagu toplotne pumpe trenutnim energetskim zahtevima objekta, ispunjavajući 100% porodičnih zahteva za energijom. Ovo drugim rečima znači da vlasnik kuće ne mora da plaća skupo dodatno grejanje.

Thermia Calibra pruža najbržu i najefikasniju proizvodnju sanitarne tople vode u svom segmentu. U kućnoj upotrebi ovo znači više tople vode, mnogo brže i uz mnogo manji trošak. Ovo je moguće zahvaljujući dvema tehlogijama koje je razvila Thermia: inverter kao takav i zagrevanje tople sanitarne vode u slojevima u ugrađenom tanku od 180 litara. U dnevnoj upotrebi ovo znači da nema problema sa povećanim zahtevima za toplu vodu ujutru i uveče.

Model sa ugrađenim tankom za sanitarnu toplu vodu proizvodi se u sivoj ili u beloj boji. Nova Thermia Calibra postoji i u Duo varijanti, sa zasebnim MBH Calibra tankom za sanitarnu toplu vodu. MBH Calibra tank za sanitarnu toplu vodu proizvodi se u dve veličine: 200 i 300 litara.

Calibra 7 sa kapacitetom od 1.5-7 kW i Calibra 12 sa kapacitetom od 3-12 kW su najkompaktniji proizvodi u Thermia seriji inverterskih toplotnih pumpi. Svi proizvodi iz ovog opsega idealni su za ugradnju u nove, nisko energetske kuće, kao i za modernizaciju postojećih sistema grejanja.

Za konkretne ponude za nabavku i ugradnju, kao i za dobijanje detaljnog tehničkog proračuna očekivane potrošnje i ušteda energije, Thermia preporučuje kontaktiranje lokalnog ovašćenog distributera i instalatera.

Pročitajte više o Thermia Calibra 

*Seasonal Coefficient of Performance (0/35 according to EN14825, Cold climate (Helsinki), P-design: 6.39 kW (B0W55), 7.11 kW (B0W35)

Kontakt

Ukoliko imate dodatnih pitanja molimo da nas kontaktirate

Pišite nam

We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message... more
We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message to our Data Protection Officer: info@thermia.com from the address that the agreement concerns. We inform you that you are not profiled. Your data will not be shared outside the European Economic Community or shared with multinational organizations. hide
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above... more
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above is Thermia AB based in Box 950 671 29 Arvika. Please send all your questions and doubts to our Data Protection Officer at info@thermia.com. Your data will be processed in order to reply to the question according to the provision that data processing is lawful if it is necessary to carry out an agreement or prior to entering it. If you agree to the above, your data will also be used to send marketing content. You can find full information about your personal data in our privacy policy. hide
* Obavezno polje

Thermia predstavnik u Srbiji

BRAVUS d.o.o.